Installation & Montering

Nybygge – 1995 kr*
Vi monterar ihop din dator snyggt och prydligt. Vi installerar ev. köpt operativsystem, uppdateringar, drivrutiner och övrig köpt eller inlämnad programvara. Vi utför funktionstest för att se att allt fungerar som det ska.

Startklar – 995 kr*
Formatering, installation av operativsystem, senaste Service Pack och drivrutiner. Vi installerar även de program du önskar; lämna in installationsskivor och licenser så ordnar vi det samtidigt (t ex Microsoft Office, konfiguration av mailklient, bokföringsprogram, e t c).

Startklar med backup – 1995 kr*
Formatering, installation av operativsystem, senaste Service Pack och drivrutiner. Vi installerar även de program du önskar; lämna in installationsskivor och licenser så ordnar vi det samtidigt (t ex Mircosoft Office, konfiguration av mailklient, bokföringsprogram, e t c). Filöverföring från den gamla datorn.

Enklare montering / inst. – 595 kr*
T ex montering och formatering av hårddisk
Installation av grafikkort + drivrutiner och funktionstest
Installation av programvara, m m.

Felsökning / Kostnadsförslag 595 kr*
Felsökningen ser olika ut för mjuk- och hårdvara men vi hjälper er som har Windows och Mac OS X baserade datorer. I vår felsökning ser vi till att pinpointa problemet med er dator och sedan ge förslag till åtgärder. Beroende på var ni vill att vi utför felsökningen, antingen om ni lämnar till oss eller om vi åker ut på plats, så särskiljer priset. Lämnar ni in datorn kan vi ge fastpris på felsökning och åtgärd, däremot om vi åker ut på plats tillkommer framkörningsavgift och timarvode.

Virus-/spywarerensning – 995 kr*
Vi söker igenom och rensar din hårddisk på eventuella virus-/spyware. Saknade du antivirusprogram tidigare? Köp en licens av oss och vi installerar den samtidigt kostnadsfritt.

Konsultation – inneservice – 750 kr/h*
Berätta vad du önskar hjälp med och boka tid med en passande tekniker/IT-konsult. Rör det datorer, internet, e-post, hårdvara eller ny teknik har vi med största sannolikhet kunskapen ”in house”!

Konsultation – uteservice – 750 kr/h*
Vi skickar en tekniker/IT-konsult som passar dina problem och behov. Vi har mycket goda kunskaper om alltifrån hårdvara, nätverk och internet till programvaror och all möjlig ny teknik.

Fjärrsupport / 30 min 300 kr*
Du startar ett litet klientprogram som du finner här: http://När du uppger ditt ID till oss kan vi fjärrstyra din dator – du ser hela tiden vad som sker på din skärm. Vi kan t ex installera skrivare, konfigurera din e-post, utföra diverse felsökning, e t c. Ring in och berätta ditt problem – så bedömer vi om det är ett fall för fjärrsupport! (per påbörjad 15 min)

Rengöring & Städning – 795 kr*
Vi rengör alla datorer (fläktar, tangentbord, m m) med tryckluft och skärmrengöring. Vi rensar temporära filer, städar Windowsregistret samt tar bort onödiga uppstartsprocesser, toolbars, m m. Vi kan datorer och vet vad som ska finnas där eller inte!

Priser exklusive moms*

* Företag går i en prioriterad kö, har möjlighet att betala mot faktura (efter sedvanlig kreditprövning) samt får tillgång till vår fjärrsupport: Sharkbytes Fjärrsupport är ett program som gör att vi kan fjärrstyra din dator och hjälpa till med enklare problem på distans – så att du slipper slösa tid och komma in med datorn till oss!  Vi ser till att dokumentera inställningar, lösenord, IP-nummer mm i vårt system som vi är delaktiga i – det kan spara mycket tid om du själv råkar glömma bort dem!

Sharkbyte ansvarar för inlämnad dator/hårdvara till serviceverkstaden i 1 månad efter meddelande om att service är klar.
Därefter kasseras eller återvinns hårdvaran.
Du meddelas via telefon, SMS och/eller e-mail när din service är klar för avhämtning.
Full betalning skall erläggas vid uthämtning av färdig service.
Alternativt faktura/efterkrav efter ö.k med Sharkbyte
Sharkbyte ansvarar ej för förlorad data på inlämnad lagringsmedia (såsom hårddisk, USB-minne, CD/DVD-skivor, m m). D v s du skall ha gjort en säkerhetskopia innan du lämnar hårdvaran för service eller reparation.
7 dagar reklamationsrätt gäller vid service/reparation.
Sharkbyte åtgärdar ev. kvarvarande fel relaterade till den ursprungliga servicen kostnadsfritt.